Hur gick det till egentligen

Vi är alla svenska medborgare och medvetna om vårt Sveriges orättvisor och avigsidor. Bland annat tand- och sjukvård och hjälp till våra fattiga svenska medborgare.

Det som retar mig mest är orättvisorna mot kvinnorna Rut Andersson och Jelena Millikova (fingerade namn) som båda är änkor efter hårt arbetande familjefäder. De tog hand om ”våra barn” under deras uppväxt och nu lever på samhällets rester. De har båda Sveriges lägsta pensioner om cirka 7500 kronor i månaden.

Jag retar mig även på att Pernilla Johansson och Sven Svensson (fingerade namn) som båda är sjukpensionärer som varje dag måste kämpa med alla medel mot Försäkringskassans (Fk) militanta agenter och läkare, ”som bara följer regler och paragrafer”.

Jag retar mig även på Bertil Nilsson och Gösta Olsson (fingerade namn) som skadade sig svårt på sina arbetsplatser. De var tvungna att sluta arbeta när de var fyrtio- och femtioårsåldrarna. De går fortfarande och får ”hjälp” av Fk:s agenter och läkare, ”som bara följer regler och paragrafer”.

Jag sitter och funderar över pensionärer som nyss slutat arbeta.

Jag sitter och funderar över människor som blivit utförsäkrade.

Jag sitter och funderar över människor som är långtidssjuka.

Jag sitter och funderar över ensamstående föräldrar.

Jag sitter och funderar över dessa gruppers bidrag.

Samtidigt tänker jag på alla som kommer till Sverige och får allt gratis. Ja, det mesta i alla fall. De ”måste” betala 50 kronor för akut tand- och sjukvård. Om de nu redovisar sina pengar det vill säga? Antagligen får dina och mina föräldrars skattepengar stå för det med.

Samtidigt får mina tidigare uppräknade grupper låna pengar av sina anhöriga för att klara dagen. Om de har några anhöriga det vill säga. Många, eller cirka 350’000 har knappt mat för dagen utan får går till härbärgen för att få ett mål mat om dagen.

Kan detta verkligen vara rättvist? Kan detta verkligen vara så som dina och mina föräldrar tänkte sig den svenska välfärden? Att dina och mina föräldrar som har sparat och gnidit och samtidigt betalat rundlig skatt, nu ska behöva leva i samhället rännsten? Samtidigt bli trakasserade av ”det fina folket”.

Kan det verkligen vara riktigt att de cirka 9 miljoner svenska medborgare som arbetat för Sveriges välfärd nu slängs på sophögen.
Svaret är ett rungande NEJ! Nära en miljon pensionärer lever under EU:s gräns för existensminimum. De måste nu gå till ”fattighuset Försäkringskassan” för att be om hjälp att överleva?

Jag säger grattis till alla ni ”svenska” naivister som tycker att det är betydligt finare att hjälpa all världens lycksökare med svensk välfärd, än att hjälpa våra egna, som under förra seklet arbetade för er och dagens välfärd – att överleva.

Naturligtvis är det här ett mycket hett stoff för de politiker som har valt sina egna politiker. För vänner av rättvisan! Det är så vårt politiska system fungerar i det politiska kotteriets vindlingar. De som hamnar på valsedlarnas platser 1 till 10, får de finaste uppdragen. Resten och de som kliar ryggar får resterna. Till exempel suppleanter, eller platser i tingsrätterna.

Javisst har jag varit aningen bryskt i mina ord här, men det mesta är dagens sanning. De flesta vet om det, men de vågar inte uttrycka sig av rädsla för att bli titulerade för okvädningsordet rasist. Så ser Sverige ut idag. Antingen ni vill se det eller inte.

Att prata med en politiker, är att prata med en frånvarande.

Så var det med det.

10 kommentarer på “Hur gick det till egentligen

  1. Ja, och det skrämmer mig. Samhällets avarter (media) hotar frispråkiga med skällsord såsom rasism, nazism och fascism. Jag tror att det evinnerliga tjatet om och med dessa invektiv gynnar Sverigedemokraterna inför kommande val. Jag var politiker i början av millenniet, men tröttnade på all förljugenhet. Så idag är jag bara en intresserad åskådare. Jag önskar dig en skön helg Marianne.

   Gillad av 1 person

 1. Jag tycker att det är vissa saker som är väldigt svårförståeliga, och det går väl inte heller helt ihop med uttrycket ”alla människors..”
  Om statens utgifter ökar är det en stor risk att ”bromsen” slår till inom pensionssystemet, I alla fall var det så för x antal år sedan, och jag befarar att statens utgifter riskerar att höjas. Detta försiktigt uttryckt.

  Gilla

  1. Statens utgifter ökar i takt med att fler ”icke arbetsdugliga” kommer till Sverige och att färre därför bidrar med pengar till statens skattekista. Jag förmodar att bromsen fortfarande finns i statens skrymslen. Tänk om Sverige hade en broms mot mottagande av lyxresenärer i stället. Troligen hade det funnits pengar till ett fullvärdigt högkostnadsskydd vid tandläkarbesök då. Tyvärr tror jag inte på regeringsskifte då samma inbilska människor fortfarande kommer att sitta i huset på Helgeandsholmen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s