Varför ska sex vara så svårt

Lite lösa boliner om det som är så viktigt för många – Sex!

Jag har funderat på hur många i vårt land som lider av erektionsproblem, men även hur många kvinnor i Sverige som går omkring med könsvärk. Alltså osläckta lustar.

Män kan drabbas av erektionsproblem på grund av diabetes, prostatacancer samt kärl och hjärtsjukdomar. Sjukdomar som kan innebära stora psykiska problem för mannen.

Mäns sexuella problem bör tas på större allvar.

Kvinnor kan drabbas av bröstcancer och olika underlivsbesvär. Besvären gör att kvinnan drar sig tillbaka och blir ointresserad av nära samlevnad. Besvär som även de kan orsaka psykiska problem.

Kvinnors upplevelser av sexuell hälsa vid gynekologisk cancer.

Hur påverkas kvinnors sexuella hälsa vid depression och ångest?

Så ser jag dagens repris av Fråga doktorn och väcker tanken till liv i frågan. Jag försöker lägga in information om hur män och kvinnor kan få ett skönt liv tillsammans.

Malena Ivarsson berättade om sina erfarenheter genom sin olika program och sidor för att hjälpa par i sina relationer. Främst kvinnor eftersom det ju ligger nära till hand.

Linda Örtengren har en Facebookgrupp som heter Den nakna coachen. Hon berättar om hur man genom stretching av sitt könsorgan kan förbättra sitt sexliv och även samlevnaden i ett förhållande.

När jag frågade Linda om man inte kan stretcha kvinnans könsorgan, sade hon att det går alldeles utmärkt, men att hon numera specialiserat sig på mäns könsorgan.

Väldigt få människor har kontroll på allt som finns att veta om sex, och de flesta har frågor som de vill ha svar på. Det är ganska vanligt att använda Google för att söka svaret, men sökningen ger inte alltid tillförlitliga svar.

Några tycker förmodligen det är pinsamt och tabu att fråga sin läkare eller sina vänner om allt de undrar över. Därför har vi i ”Må bra” ställt 10 vanliga frågor om sex – frågor som många undrar över, men få vågar ställa.

Klicka här för frågorna.

Några vet en hel del om sex och vad de gillar och inte gillar medan andra vet lite mindre. Oavsett vilket så finns det vissa frågor kring ämnet som man inte riktigt vågar fråga om men som man gärna vill veta svaret på.

Här har vi samlat 10 frågor som du säkert har undrat över.

Sexuella frågor kan dels vara väldigt spännande att diskutera kring, men de kan även vara väldigt bra om man vill ta sitt sexliv till nästa nivå. För att få bättre sex måste man kommunicera med sin partner.

99 sexuella frågor

Saknar du några sexuella frågor får du gärna skicka in dessa frågor till oss. Om vi tycker att frågan håller måttet kommer vi lägga in den i vår lista.

Det här kan vara intressant: Femton frågor om sex att ställa till din partner.

Medicinska och psykosociala konsekvenser av sexuellt våld

Ett stärkt skydd mot den sexuella integriteten.

Det finns mycket att säga om ämnet – sex, men jag stannar hör. Kanske, jag har väckt någon med mitt inlägg? Sex är en viktig del av samlivet. Sex är mer än att bara alstra barn.

Ne omittas solum ambulantem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s