Var blev den oberoende journalistiken av

Citat från två av dom största mediaprofilerna i Sverige

Björn Ranelid om brottsligheten:

”Kriminella individer, gangstrar, rånare och tjuvar har makten över alla andra människor i Sverige och det kan ingen med rätta bestrida. Jag ämnar på ett rent vetenskapligt och objektivt sätt bevisa den tesen här i denna artikel.

Jag är inte populist och jag skriver, talar och agerar inte utifrån ett visst politiskt parti. Jag tjänar inga särskilda högerkrafter i mitt fosterland Sverige. Jag är tacksam och stolt över att ha blivit född här.

Jag har aldrig använt narkotika och jag dricker inte alkohol. Jag är inte tjuv och inte rånare och jag har inte dräpt eller mördat någon individ. Jag misshandlar inte kvinnor eller barn.

Jag är jämlike med människor från Afrika, Indien, Syrien, Afghanistan, Ryssland, Pakistan och Kina. Skötsamma, laglydiga och hederliga individer har alltid och överallt min respekt. Hudfärg och etnicitet är utan betydelse för mig.

Inte en enda människa har mig veterligen dött av svält i Biskopsgården i Göteborg, Tensta och Rinkeby i Stockholm, Vivalla i Örebro och på Rosengård i Malmö.

Alla som bor i så kallade problemområden i Sverige har rent och tjänligt vatten att dricka och alla barn utan undantag har fri skolgång, sjuk- och tandvård. Det sistnämnda gäller tills man levt i tjugotre år. Invandrare erbjuds kostnadsfri undervisning i det svenska språket. Det är en ynnest och en gåva till dessa människor.

I förhållande till miljarder människor i Afrika, Indien, Sydamerika och Asien lever invandrare i Rinkeby och på Rosengård privilegierat och nästan i lyx med tanke på sociala hjälpinsatser, bostadstillägg, sjukvård, faciliteter i bostäderna och framför allt i ett land och rike som inte befinner sig i krig.

Är det socioekonomiska faktorer som avgör att en tjugoårig man skjuter en fjortonårig pojke i ryggen? Eller att en sjuttonårig yngling skjuter en polisman till döds? Så gott som varje dag beskjuts en människa i Sverige.

Journalisten Janne Josefsson:

Han målar upp en becksvart bild av den svenska samhällsutvecklingen – och frågar sig nu om inte invandringskritikerna hade rätt hela tiden. I en krönika i Dagens Nyheter.

”Varför har vi gått från att vara ett föredöme till att bli ett skräckexempel? Och vad är rätta vägen ur detta när landet som uppmanades av politiker och medier att ‘öppna era hjärtan’ och som gjorde det, blev landet med dödsskjutningar och upplopp? Ett explosivt misslyckande, trots alla löften om integration och välfärd för alla”, skriver Janne Josefsson.

Han frågar sig om det över huvud taget är möjligt att få tillbaka ett tryggt Sverige, som vi kan vara stolta över – och riktar en hård känga mot makthavarna.

”De ansvariga som förnekat och blundat i många år för en samhällsutveckling som delat landet har inga svar. Det är nog det värsta. Eftersom jag är övertygad om att de numera är medvetna om problemet. ”Det osar krutrök i väldens bästa land”

Personer som har missuppfattat sin roll som oberoende journalist när man blir en megafon för politiska åsikter, där man mörkar sådant som inte stämmer överens med sin egen politiska agenda.

2 kommentarer på “Var blev den oberoende journalistiken av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s