Högaktuellt i dagens ”kackande kaos”

Jag lyssnade på dagens ”kakabafoni” om pensionärers ekonomiska framtid. Naturligtvis skulle den ”stockholmska politiska vilden” få sista ordet i denna för fattiga pensionärer så viktiga fråga. Hon höll Sverige i spänning. Hahaha.

Naturligtvis ville högern att alla pensionärer rika som fattiga skulle få del av kakan – procentuellt sett. Den fattige skulle då få 10 procent, vilket gör ca 750 kronor medan den rike skulle få 15000 kronor. M och Kd kallar det för rättvisa. Jag kallar det för – ”fult ord”.

”Hur gick det till egentligen” (kopia från )

Vi är alla svenska medborgare och medvetna om vårt Sveriges orättvisor och avigsidor. Bland annat tand- och sjukvård och ekonomiskt stöd till våra fattiga svenska medborgare.

Det som retar mig mest är orättvisorna mot kvinnorna Rut Andersson och Jelena Millikova (fingerade namn) som båda är änkor efter hårt arbetande familjefäder. De tog hand om ”våra barn” under deras uppväxt och nu lever på samhällets rester. De har båda Sveriges lägsta pensioner om cirka 7500 kronor i månaden.

Jag retar mig även på att Pernilla Johansson och Sven Svensson (fingerade namn) som båda är sjukpensionärer som varje dag måste kämpa med alla medel mot Försäkringskassans (Fk) militanta agenter och läkare, ”som bara följer regler och paragrafer”.

Jag retar mig även på Bertil Nilsson och Gösta Olsson (fingerade namn) som skadade sig svårt på sina arbetsplatser. De var tvungna att sluta arbeta när de var fyrtio- och femtioårsåldrarna. De går fortfarande och får ”hjälp” av Fk:s agenter och läkare, ”som bara följer regler och paragrafer”.

Jag sitter och funderar över pensionärer som nyss slutat arbeta.

Jag sitter och funderar över människor som blivit utförsäkrade.

Jag sitter och funderar över människor som är långtidssjuka.

Jag sitter och funderar över ensamstående föräldrar.

Samtidigt tänker jag på alla som kommer till Sverige och får allt gratis. Ja, det mesta i alla fall. De ”måste” betala 50 kronor för akut tand- och sjukvård. Om de nu redovisar sina pengar det vill säga? Antagligen får dina och mina föräldrars skattepengar stå för det med.

Samtidigt får mina tidigare uppräknade grupper låna pengar av sina anhöriga för att klara dagen. Om de har några anhöriga det vill säga. Många, eller cirka 350’000 har knappt mat för dagen utan får går till härbärgen för att få ett mål mat om dagen.

Kan detta verkligen vara rättvist? Kan detta verkligen vara så som dina och mina föräldrar tänkte sig den svenska välfärden? Att dina och mina föräldrar som har sparat och gnidit och samtidigt betalat rundlig skatt, nu ska behöva leva i samhället rännsten? Samtidigt bli trakasserade av ”det fina folket”.

Kan det verkligen vara riktigt att de cirka 9 miljoner svenska medborgare som arbetat för Sveriges välfärd nu slängs på sophögen.
Svaret är ett rungande NEJ! Nära en miljon pensionärer lever under EU:s gräns för existensminimum. De måste nu gå till ”fattighuset Fk” för att be om hjälp att överleva?

Jag säger grattis till alla ni ”svenska” naivister som tycker att det är betydligt finare att hjälpa all världens lycksökare med svensk välfärd, än att hjälpa våra egna, som under förra seklet arbetade för er och dagens välfärd – att överleva.

Idag kan alla ni naivister se hur ”era” professorer, akademiker, forskare, läkare och andra för Sverige ”ekonomiskt värdefulla” individer sitter på kaféer och tittar ner på alla arbetande svenska medborgare som arbetar för deras bidrag.

Naturligtvis är det här ett mycket hett stoff för de politiker som har valt sina egna politiker. För vänner av rättvisan! Det är så vårt politiska system fungerar i det politiska kotteriets vindlingar. De som hamnar på valsedlarnas platser 1 till 10, får de finaste uppdragen. Resten och de som kliar ryggar får resterna. De får ill exempel bli suppleanter, eller får platser i tingsrätterna.

Javisst har jag varit aningen bryskt i mina ord här, men det mesta är dagens sanning. De flesta vet om det, men de vågar inte uttrycka sig av rädsla för att bli titulerade för okvädningsordet RASIST. Så ser Sverige ut idag. Antingen ni vill se det eller inte.

Läs även ”Sveriges osunda bidragskult” av Josefin Utas

Att prata med en politiker, är att prata med en frånvarande.

Så var det med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s